телефони лікарні та обласної консультативної поліклініки

Приймальне відділення

(066) 387-1201

 

(093) 511-6781

Mobile menu

Доводимо до відома! З 01.04.2020р. КНП "ХОКЛ" ХОР працює по п'ятиденному робочому графіку з двома вихідними: субота і неділя!

На базі відділення серцево-судинної хірургії ХОКЛ була проведена вперше в Херсонській області унікальна операція на відкритому серці.

В умовах штучного кровообігу з використанням методики ціркуляторного аресту (повна зупинка кровообігу) було виконано протезування висхідного віддліу аорти при її розшаруванні. Операція тривала шість  с половиної годин та завершилась благополучно. Хворого на десяту добу було виписано зі стаціонару. Слід зауважити,що  виконанню цієї операції попереджала наполеглева праця та навчання цілого колективу відділення серцево-судинної хірургії, анестезіологї та реанімації, лабораторного відділення та операційного блоку. Загалом було залучено 12 медичних спеціалістів лікарні різних профілів. Також було придбане нове сучасне обладнання, яке дозволило застосувати у лікарні методику тимчасового циркуляторного аресту.

Відтепер паціенти зі смертельним діагнозом гострого розшарування аорти можуть отримати висококваліфікаційну хірургічну допомогу в нашому регіоні.

Теги: