телефони лікарні та обласної консультативної поліклініки

Приймальне відділення

(066) 387-1201

 

(093) 511-6781

Mobile menu

Доводимо до відома! З 01.04.2020р. КНП "ХОКЛ" ХОР працює по п'ятиденному робочому графіку з двома вихідними: субота і неділя!

20 жовтня 2015 року в Херсонській обласній клінічній лікарні на базі Обласного Центру  планування сім’ї  та репродукції людини   в рамках місячника боротьби із захворюваннями на рак молочної залози  лікарем-мамологом та лікарями-гінекологами було  проведено "День відкритих дверей" із цільовим прийом пацієнток.

У цей день  серед 30 пацієнток, що звернулися до  ОЦПС було виявлено 12 випадків виявленої патології молочних залоз, в подальшому – цих   жінок було направлено  на високоспеціалізоване дообстеження (проведення мамографії, УЗД, на консультацію онколога  тощо). 

 

Також, в рамках цільової програми місячника 

12 жовтня 2015 року  в прямому ефірі  ранкової  програми  ТРК «Скіфія» жінки Херсона і області мали нагоду спілкування із керівником  Обласного Центру планування сім’ї  Ушаковою Наталею  Владиславівною, яка    розповідала про методи профілактики раку молочної залози  та відповіла на запитання глядачок програми.

13 жовтня  лікарем-мамологом  був проведений виїзний консультативний прийом 28 жінок  в Горностаївській ЦРЛ,  під час якого було  виявлено 12 випадків  патології молочних залоз.

17 жовтня лікар-мамолог  ОЦПС провів  лекцію та майстер-клас з питань профілактики раку молочної залози  та методів самообстеження  для середніх та молодших медичних сестер ХОКЛ:

 

19 жовтня лікар-мамолог провів лекцію для лікарів ОЦПС  « Від чого залежить ризик раку молочних залоз»

 

22 жовтня 2015 року  під час виїзного планово-консультаційного прийому  лікарів ОЦПС в м. Каховка  для паціенток  був проведений майстер-клас з самообстеження молочних залоз.

 

Всього за період місячника:

- гінекологами ОЦПС проведений  огляд  молочних залоз  488 первин- ним пацієнткам.

- лікарем-мамологом  ОЦПС  оглянуто  -  480   жінок.

Виявлено :  3 випадки раку  молочної залози, 

                    фіброаденоми – 11; 

                    кист молочної залози – 18;  

                    ФКМ  172

 

Проведено лекції для пацієнтів  лікарями - 24

                   Бесід з пацієнтами  - 76

Прочитана  1 лекція на радіо, видано статтю  « Профілактика раку молочної залози».

 

Оновлено наочну агітацію  по Центру, для пацієнток  відділень ХОКЛ підготовлено 3 тематичні примірники наочної агітації. 

 

 

Теги: