телефони лікарні та обласної консультативної поліклініки

Приймальне відділення

(066) 387-1201

 

(093) 511-6781

Mobile menu

Доводимо до відома! З 01.04.2020р. КНП "ХОКЛ" ХОР працює по п'ятиденному робочому графіку з двома вихідними: субота і неділя!

 

На базі відділення серцево-судинної хірургії  Херсонської обласної клінічної лікарні вперше за часи  існування  медицини Херсонської області було виконано унікальну високотехнологічну операцію по відновленню у пацієнта  артеріального кровотока враженої нижньої кінцівки. 

 

У 77-річного чоловіка із важким порушенням артеріального кровотоку в нижній кінцівці на тлі атеросклерозу із починаючимся некрозом тканин   судинним хірургам разом із спеціалістами ультразвукової діагностики обласної клінічної лікарні вдалося відновити сталий кровообіг у враженій кінцівці шляхом застосування малоінвазивної балонної ангіопластики. 

В умовах операційної, через єдиний прокол у стегновій артерії під Допплер-контролем, із застосуванням високотехнологічного  балонного протезування  було проведено відновлення достатнього просвіту магістральної судини, який до того в ураженій кінцівці був майже відсутній. 

Подібні втручання проводяться тільки у найрозвинутіших клініках  світу, а даних про проведення подібного лікування на теренах  України до цього часу не існує.

Таке відновлення кровопостачання тканин вберегло пацієнта від неминучої інвалідізації,  бо зазвичай у подібних випадках хворим найчастіше пропонувалися травматична операція або взагалі -  ампутація кінцівки.

Унікальність роботи спеціалістів в тому, що хірургічне втручання було проведено без застосування звичайних при таких випадках загальної анестезії, великих доз рентгенологічного опромінювання та введення рентген-контрастних речовин, тривалої  роботи дороговартісного обладнання. Травматизм втручання, яке було проведено без великих розрізів тканин, виявився настільки мінімальним, що чоловіка в найкоротші строки у задовільному стані було виписано із лікарні додому.   

 

У планах лікарів ХОКЛ – подальше впровадження новітніх технологій для покращення якості медичної допомоги жителям області та міста Херсона. 

 

Теги: